Várkert Irodalom

Férfi és nő / Madách Imre és a magyar dráma ünnepe

Időpontok
Helyszín
Belépőjegy
1500Ft

VÁRKERT IRODALOM #DRÁMA
Férfi és nő / Madách Imre és a magyar dráma ünnepe
2018. szeptember 20.

Szeptember 20-án folytatódik a magyar irodalom nagyjait, izgalmas kapcsolatait, szerelmeket és barátságokat bemutató Várkert Irodalom sorozat. Először kerül a magyar dráma az est középpontjába. 
Idén kettős évfordulót ünneplünk - 

  • 95 éve, 1823-ban született MADÁCH IMRE és 
  • 135 éve, 1883-ban mutatták be Az ember tragédiáját - szeptember 21-én, ezért ünnepeljük azon a napon a Magyar Dráma Napját.

Tudták, hogy Madách már 16 évesen drámát írt? És azt, hogy Madách 41 évesen halt meg és nem élte meg, hogy drámáját bemutatták a Nemzeti Színházban? Miképp kapcsolódik Paulay Ede, Zichy Mihály és Lugosi Béla a drámához? 

Mit üzen ma Madách legiosmertebb drámája? Miképp reagál a kortárs drámairodalom Az ember tragédiájára? Hogy értették egykor és hogy értjük ma a teremtéstörténetet? 

Vendégeinkkel hanglemez, tévéjáték, rajzfilm, színpad és film is megidéződik egy különleges esten.
Ebből az alkalomból az alkotó, a mű és a dráma előtt tisztelgünk – beszélgetéssel és felolvasószínházzal idézzük meg a szerzőt és halhatatlan művét, Az ember tragéiáját. 
„Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!” 

Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna

Online jegyek: https://bit.ly/2OfbeiA

Vendégeink többek között: Jankovics Marcell rajzfilmrendező, Huszti Péter színművész és Szinetár Miklós színházi, opera-, tévé- és filmrendező, forgatókönyvíró.