Rejtélyes történelem sorozat - 5. rész

Szerelem, mítosz, hitek, tények – titkok Szendrey Júlia és Petőfi Sándor élete és halála körül

Időpontok
Helyszín
Vetítőterem
Belépőjegy
1500Ft

Rejtélyes Történelem című művelődéstörténeti-irodalmi sorozatunkban minden hónap utolsó csütörtökén olyan titkokra, talányokra derül fény, amelyek régóta foglalkoztatják a történészeket és a közvéleményt. Az esteken a magyar- és a világtörténelem rejtélyeiről Csorba László történész beszélget meghívott vendégeivel, a témák kiemelkedő szakértőivel.

Sokat tudunk róluk, mégis akad körülöttük néhány rejtély. A zseni mindig tele titkokkal – és így sokszor titokzatos a szerelme is. A rejtélyek egy része ugyanakkor szerep és álarc, amellyel a művész formálta még romantikusabbá életét és alkotásait. Ráadásul a titkok nem érnek véget a segesvári csatatéren, hanem tovább kisérik mindkettőjük utókorát, jószerével napjainkig. Mégis, mi lehet az oka, hogy a szakmát messze meghaladva, a szélesebb közönség körében is mindmáig eleven az érdeklődés a szerelmespár iránt?
Egy 1843-ban írt versének ez a címe: „Ki vagyok én? nem mondom meg”. Aki ezt talán mégis tudja: Kalla Zsuzsa irodalomtörténész, a Petőfi Irodalmi Múzeum tudományos főigazgató-helyettese, aki ezzel a címmel rendezte meg 2014-ben az új Petőfi-kiállítást. Őt kérdezzük, mit mond napjaink tudománya a költő-házaspár élete és halála körüli rejtélyekről.

 

Állítsa össze bérletét! Vásároljon 15 % kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet személyesen jegypénztárunkban vagy honlapunkon keresztül.

Jegyével az Újvilág született állandó kiállításunkat 15 % kedvezménnyel tekintheti meg. 2019. június 30-ig.