Rejtélyes történelem sorozat - 2. rész

Időpontok
Helyszín
Vetítőterem
Belépőjegy
1500Ft

Rejtélyes történelem sorozat - 2. rész
Teleki Pál gróf, miniszterelnök halálának vélt és valódi titkai

Rejtélyes Történelem című művelődéstörténeti-irodalmi sorozatunkban minden hónap utolsó csütörtökén olyan titkokra, talányokra derül fény, amelyek régóta foglalkoztatják a történészeket és a közvéleményt. Az esteken a magyar- és a világtörténelem rejtélyeiről Csorba László történész beszélget meghívott vendégeivel, a témák kiemelkedő szakértőivel.

Napjainkig élénk viták tárgya, volt-e reális esélye Magyarországnak arra, hogy elkerülje a belépést a II.világháborúba. Ha nem lépünk be, akkor ugye nem leszünk újra vesztesek, megmaradnak a visszaszerzett területek és nem szállja meg az országot a Vörös Hadsereg… Ha, ha, ha… A belépés fontos és drámai előzményei közé tartozik Teleki Pál miniszterelnök tragikus halála. Aligha vitatható, hogy van abban valami rejtélyes, miszerint a mai napig nem kerültek elő a hivatalos eljárás iratai, a halottszemle és a boncolás jegyzőkönyvei, a hatósági eljárás más iratai, az ekkor készített fényképek. Vajon emiatt támad fel újra és újra a legenda arról, hogy mégiscsak meggyilkolták a németek? Mennyire megbízhatóak az évtizedekkel később keletkező „tanúvallomások”? A témáról sikeres könyvet publikáló történész, Ablonczy Balázs, az MTA Történettudományi Intézetének főmunkatársa, az ELTE docense válaszol kérdéseinkre.

Állítsa össze bérletét! Vásároljon 15 % kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet személyesen jegypénztárunkban vagy honlapunkon keresztül.

Jegyével az Új világ született állandó kiállításunkat 15 % kedvezménnyel tekintheti meg. 2019. június 30-ig.

Időpont: 2018 október 25.

Jegyár: 1500 Ft

Online jegyek: https://bit.ly/2p88f01