Várkert Bazár

gyereknap

Gyereknap a Várkert Bazárban

Május 29-én szórakoztató élményekkel várja a kicsiket és nagyobbakat a Várkert Bazár. Ingyenes, interaktív játékokkal világutazásra kelhetnek a gyerekek, a Rendezvényteremben Grecsó Krisztián megzenésített verseiből lesz fergeteges gyerekkoncert és Csipkerózsika klasszikus története elevenedik meg a Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkciójában. A Budavári Palotanegyedet felfedező gyereksétákkal is készülünk, ezekről ITT TALÁLHATÓ BŐVEBB INFÓ.

Ingyenes kalandos felfedezésre indulhatnak a gyerkőcök, hiszen gyereknap alkalmából a családok útnak indulhatnak az öt kontinens csodáinak nyomába. Segítőjük a jól ismert világutazó, Willy Fogg lesz, akivel akadálypályákon és logikai feladványokon átkelve fedezhető fel, mit rejt a nagyvilág. Holland sajtkalandok, magyaros erőpróbák, gésa elleni párviadal és óriás evőpálcika Ázsiából, memóriajáték az ausztrál állatvilág kapcsán, kókusz petanque és fűszer ORRgia Afrikából, valamint las vegas-i ásványrulett várja a kíváncsi utazókat.

 

 

A Rendezvényteremben két belépőjegyes programmal is készülnek a szervezők. Délelőtt a Belefér egy pici szívbe című gyerekkoncert csendül fel. A Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő zenés-verses-táncos gyerekelőadás a színház varázsát, a koncert szívdobogását hozza el a gyerekeknek, amelynek zenei hátteréről a Kossuth-díjas Csík Zenekar három jól ismert tagja gondoskodik: Majorosi Mariann énekel és a táncokat vezeti, Makó Péter fúvós hangszereken játszik, Szabó Attila pedig húros hangszereken kíséri a verses mulatságot. Az interaktív gyerekelőadás a nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja az énekelni, verselni és körtáncolni szerető gyerekeket.

 

 

Délután a népszerű Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncos mesefeldolgozása kínál önfeledt szórakozást. Csipkerózsika klasszikus története elevenedik meg a kicsik számára is élvezetesen, melynek érdekessége, hogy az eredeti néptáncok mellett minden elhangzó szöveg és felcsendülő dallam a tradicionális magyar folklórból táplálkozik, és annak elemeit használja fel. A történet szövegeit a Harangozó-díjas Zs. Vincze Zsuzsa emelte színpadra, Rossa László varázslatos zenéjére a Kossuth-díjas Zsuráfszky Zoltán készített elbűvölő koreográfiát.