V4 koncertsorozat a Várkert Bazárban!

Közös hangok nyomában

Fellép a Szigony zenekar és a cseh Jan Steindörfer Trio

Időpontok
Helyszín
Bazaar Eclectica
Ingyenes

A közös múlt, az azonos értékrend és a jövőbe vetett hit az, ami a Visegrádi négyeket hivatalosan évtizedek, valójában azonban évszázadok óta összeköti. A magyar soros elnökség alkalmából megrendezésre kerülő megrendezett koncertek a különböző műfajok legjelesebb képviselőit vonultatják fel az összetartozás, ugyanakkor és a sokszínűség jegyében.

A sorozat következő eseményén fellép a Szigony zenekar és a cseh Jan Steindörfer Trio!

Hazai fellépőnk a Szigony zenekar, amely a régi falusi zenekarok hagyományait követve játszik gyimesi és moldvai csángó népzenét: játéka sajátos zenei folyam, amely saját belső törvényei szerint 10-20 perces „eposzokban” alakul, a pillanatnak megfelelően fonódik, merészen játszik, és sosem lesz kétszer ugyanaz.
A zenekart 1997-ben alapították, és meghatározó szerepe volt abban, hogy Magyarországon elterjedtek és népszerűvé váltak a gyimesi és moldvai zenék, táncok.

Jan Steindörfer fiatal cseh zongorista, zeneszerző, zenei producer. Nemzetközi szinten ismert triója 2013-ban megnyerte a prágai Czech Jazz Contestet, emellett Jan 2014-ben a második helyen végzett a Solo Jazz zongoraversenyen a németországi Freiburgban. 2017-ben a Jester című jazz-kompozíciójával a Big Band Lanškroun a második helyet szerezte meg a nemzetközi nagyzenekarok versenyén Česká Kamenice-ben. Nemrégiben Jan a híres cseh-lengyel énekes Ewa Farna zenekarvezetője lett, és olyan művészekkel dolgozik együtt, mint Chinaski, Tomáš Klus vagy Michal Horáček.

  • Dátum: 2017. november 13. 20:00
  • Helyszín: Bazaar Eclectica: Budapest, Ybl Miklós tér 4
  • A belépés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Várjuk jelentkezésüket a V4concerts@hungarofest.hu e-mail címen.