Várkert Bazár

Daniel Verstappen

Daniel Verstappen zongoraművész érkezik hozzánk szeptember 10-én

A nemzetközi zenei élet egyik legizgalmasabb egyénisége, a belga Daniel Verstappen szeptember 10-én lép fel Budapesten a Reconnection című európai koncertturnéja keretében a belga-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulóján. A virtuóz művész egyéni zongorajátékát szívesen ötvözi nagyzenakarral és elektronikával. Gazdag fényjátékkal kísért koncertjei minden korosztály és ízlésvilág számára különleges zenei élményt nyújtanak. JEGYEK ITT!

Amikor korábban nálunk járt, azonnal beleszeretett a megújuló Budavári Palotanegyed környezetébe. Kedveli a szabadtéri koncerteket, ami most igazán különleges lesz a történelmi atmoszférában. „A zenémmel a különböző embereket és a kultúrákat szeretném összekapcsolni, egyfajta hidat kívánok építeni a zene nyelvén. Korokon átívelő zeneműveket komponálok, amelyeket a klasszikus zongorajáték és a modern, elektronikus hangzásvilág szimbiózisa jellemez. Erre törekszem a klasszikus zeneművek feldolgozása során is. Bach Toccatájának interpretációját is ennek szellemében készítettem, ami szintén hallható lesz” – árulta el előzetesen a zongoraművész.

Bár világszerte olyan népszerű művészekkel lép fel, mint Andrea Bocelli, Anastacia, John Miles, Gloria Estefan, Zuchero, a Simple Minds, Chaka Khan vagy Joe Jackson, Daniel Verstappen jól ismeri és nagyon szereti a magyar zenét. Sok darabot játszott hazai zeneszerzőktől, ismeri Liszt Ferenc, Bartók Béla és Kodály Zoltán muzsikáját, és a magyar népzene különleges ritmusa is felkeltette már az érdeklődését. Koncertje egyúttal a kultúrákat összekötő hidat is jelképezi, hiszen a belga zongoraművész mellett ezúttal két hazai kiválóságunk, Pejtsik Panna énekesnő és a VoiceStation énekegyüttes is fellép.