Várkert Bazár

Adventi családi programok a Várkert Bazárban

Változatos programokkal várjuk a családokat advent vasárnapjain. Az interaktív családi játékok és az egész napos kézműveskedés mellett Grecsó Krisztián Belefér egy pici szívbe című verseskötete megzenésített formában lesz hallható minden vasárnap 11 órától a szerző és a Csík zenekar válogatott tagjainak ingyenes, táncos-dalos gyerekkoncertjén. 

Interaktív játékok és kézműves foglalkozások programjai a hétvégén:

2022. december 3. 11:00-14:00

2022. december 4. 10:00-18:00

 

🎄Fergeteges Grincs interaktív játékok:🎄

Karácsonyi óriás képtalálda:  Az óriás képes tábla rengeteg karácsonnyal, Grinccsel és az ünnepekkel kapcsolatos képet rejt, melyek mindegyikének különleges varázs száma is van, s ha eltaláljuk bizony lebillen.

Kakaós pohár curling: Télen, főként az ünnepek közeledtével különösen szívesen kortyolgatunk édes és forró kakaót. Ehhez kapcsolódó feladatunk tréfás, de nem egyszerű, hiszen hosszú asztalon kell a poharat végiglökni úgy, hogy beérjen a célba és ne pottyanjon le.

Repül a hógolyó: Nagyszerű fegyver lehet a Grincs ellen, ha jól bánunk a hógolyóval. A Grincset ábrázoló nagyméretű paraván ennek gyakorlására nyújt lehetőséget. A paravánon különböző nehézségi fokozatú célokat helyezünk el. Természetesen csak az mehet biztosra ezzel a módszerrel, aki az összes gyenge pontját megtalálja és eltalálja.

Grincs Szemfényvesztő: A Grincs díszes szekrényében számos érdekes, szép, hasznos, furcsa, vicces az ünnepekhez kötődő tárgy található. Minden játékos megnézegetheti őket, de csak 30 másodpercre, ennyi idő áll ugyanis rendelkezésre ahhoz, hogy minél többet megjegyezzenek a tárgyak közül.

Kézműves foglalkozások:

🎄 2022.12.03. 11.00-14.00🎄

tányéralátét készítése mikulás formájú nyomdával

mézeskalács-dísz készítése filcből egyszerű hímzéssel

karácsonyfadísz gyöngyfűzéssel

ajtódísz készítése gyékényből

🎄2022.12.04. 10.00-18.00🎄

fenyőfás kis asztaldísz készítése

angyalka készítése filcből egyszerű hímzéssel

karácsonyfadíszek festése bútorfestési mintákkal (angyal, hintaló)

ütőfás mézeskalács pingálása

mikuláskirakó készítése

 

További programok és információk itt.