Rákfogó-Szakcsi 75 ingyenes koncert | Zenélő Budapest

Időpontok
Helyszín
Ingyenes

ngyenes koncert Június 17-én, délelőtt 11:00 órakor, a Várkert Bazár Öntőház udvarán.
Fellép: Szakcsi Lakatos Béla & Rákfogó zenekar

Ingyenes koncert, mindenkit szeretettel várunk! ☺️
Helyszín: Várkert Bazár Öntőház udvara
Június 17. - 11:00

KIváló ingyenes hétvégi program minden korosztálynak, családosoknak és fiatalabbaknak egyaránt! 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 
„Legyen a zene mindenkié!” (Kodály Zoltán)

A fellépőkről:
Szakcsi Lakatos Béla idén a Rákfogó zenekarral ünnepel, hiszen júliusban tölti be 75. életévét, és 60 éve lépett először színpadra. Az év ünneplésnek indult, emellett a gyász és emlékezés is helyet kap: Babos Gyula, a Rákfogó egyik alapító tagja áprilisban elhunyt. Tisztelegjen tehát minden koncert egyben az ő személyisége, munkássága előtt!
A zenekar tagjai a tehetséges, immár ismert és elismert Fenyvesi Mártont kérték fel Babos Gyula helyének betöltésére.

A Rákfogó zenekar több mint negyven éves. Annak ellenére is igaz ez az állítás, hogy a Szakcsi-Babos-Ráduly-Orszáczky-Kőszegi felállás csak rövid ideig, 1972 és 1974 között működött. A hazai jazz-rock zászlóshajójának hatása azonban évtizedeken át tartott, és nemcsak a legendás felállás tagjainak pályafutására, hanem az egész magyar jazzélet alakulására is döntő befolyással bírt.
Noha Orbán György, Orszáczkyval ellentétben basszusgitár helyett bőgőn játszik, a zenekar a szó egyik értelmében sem közeledik a klasszikus hangzásvilághoz, sőt. Míg Szakcsi most is kizárólag Fender Rhodes-on játszik, Babos Gyula gitárjátéka az eredeti soundot idézte, jelen felállásban Ráduly Mihály szaxofonját a kiváló zenész-zeneszerző Fekete-Kovács Kornél trombitája váltja, melyet elektronikus effektek tesznek még modernebbé. Kőszegi Imre dobjátéka pedig szakít a bebop hagyományaival, melyet külön erre a projektre készíttetett cintányérokkal és kiegészítőkkel tesz még színesebbé és eredetibbé.

Ez a zenekar nem emlékzenekar, s bár a repertoárban szerepelnek eredeti dalok, ezek is – csak úgy, mint a Davis, Coltrane, Zawinul örökzöldek – újragondolt formában szólalnak meg, az egykori Rákfogó kísérletező kedvű, formabontó, szabadságvággyal átitatott szellemiségét idézve. 

A zenekar tagjai: 
Szakcsi Lakatos Béla – Fender Rhodes, Fenyvesi Márton – gitár, Fekete-Kovács Kornél – trombita, Orbán György – nagybőgő, Kőszegi Imre – dob

?? http://zenelobudapest.hu/
?? http://budapestmusic.info/

Az egész nyáron, az egész városban! :)