Várkert Bazár

Jónás Vera Experiment a Várkert Akusztikban

A Fonogram és Artisjus-díjas énekes-dalszerző lép fel a Várkert Bazár akusztikus sorozatában február 8-án. Jónás Vera kísérletező kedvű és sokszínű meglepetésekkel teli zenei világa nem is csoda egy olyan alkotótól, akit már gyerekkorában is körülvett a zene, házikoncerteket adott a testvérével és dezodoros flakon mikrofonjába énekelte az aktuális slágereket.

Előbb alapított Londonban zenekart, amit itthon az Experiment követett, évek óta meghatározó alakja a hazai zenei életnek is, hiszen saját zenekarán kívül több formációnak is aktív tagja. A Várkert Bazárban is legutóbb a Subtones nyári lemezbemutató koncertjén lépett fel, amiről csak annyit mondott visszaemlékezésként: „a nyár egyik legjobb zenei élménye volt számomra”.

Februárban indul a Várkert Akusztik 2023-as szezonja, amelynek idei első fellépője a Jónás Vera Experiment lesz. A népszerű zenei sorozat a bensőséges zenei hangulatok kedvelőinek egyik fontos oázisa, hiszen az exkluzív koncerteken népszerű zenészek lépnek ki a megszokott felállásukból, hogy hangszereikre koncentrálva hozzák közelebb zenéjüket a közönséghez. Jónás Verának ma is a fejében van minden dalának legalább 3-4 különböző zenei hangzása, amikről alig várja, hogy akár a színpadon is kipróbálja őket. „Mindig kipróbálok dolgokat ilyenkor – árulta el előzetesen. - A fele el van előre tervezve, a másik fele totál random, erre szükségem is van picit. Mivel már csak fél lábbal élek Magyarországon, ezért nekem most minden hazai koncert kuriózum.”

A zenekar eklektikus tigris poppal készül: lesznek dalok a tavaly tavasszal megjelent harmadik nagylemezről, de a HOLD című album dalai mellett előkerülnek a régi kedvencek is, és feldolgozások is felcsendülnek majd. És hogy milyen különlegesség várja majd a rajongókat a koncerten?

Jónás Vera szerint „bármi lehet kihagyhatatlan. Mivel ez nem csak tőlünk függ, hanem attól is, hogy aki eljön kinyitja-e magát annak, ami ott történik. Én mindenképp nyitva leszek, Sziló és Beni is így készül, szóval aki szeretne picit elrepülni, az csatolja ki az öveit.”