fulkepavilon

Rendezvényszervezés

A Várkert Bazár évek óta ad otthont különböző méretű, stílusú rendezvényeknek. Ha rendezvényhelyszínt keres eseményének, akkor jó helyen jár! A multifunkciós Rendezvényterem, a Nyugati pincerendszer, az Öntőház udvar, a Vetítőterem és a Szárazárok is rendelkezésükre áll egy felejthetetlen alkalom szervezésére.

Az Ajánlatkérés menüpontban az űrlapot kitöltve léphet kapcsolatba területhasznosítási kollégáinkkal, akik foglalására árajánlatot küldenek.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Budapest Week Publishing, az ország egyik legismertebb angol-magyar nyelvű kiadója 1993 óta minden évben megkérdezi olvasóit és üzleti partnereit, illetve a kiadó bizottságának tagjait arról, hogy kiket tartanak a hazai idegenforgalmi szolgáltató szféra legjobbjainak. Több mint tízezer szavazat és a szakmai zsűri szigorú ellenőrzése alapján ítélik oda a legjobbaknak járó elismerést. A 46 különböző kategóriában összesen 211 szolgáltatót díjaztak a 2016-ban nyújtott teljesítménye alapján. Best event & conference locations kategóriában a Várkert Bazár is a díjazottak között szerepelt.

Az elismerésért ezúton mondunk köszönetet minden Partnerünknek, akik megtiszteltek bennünket azzal, hogy a Várkert Bazárt választották rendezvényük helyszínéül!

Multifunkciós Rendezvényterem

A Fülkepavilonon keresztül megközelíthető rendezvényterem technikai adottságainak köszönhetően kiválóan alkalmas konferenciák, termékbemutatók, gálavacsorák, divatbemutatók, kiállítások, bálok, színházi és koncert előadások, de akár családi rendezvények és filmforgatások lebonyolítására is.

A Rendezvényterem ötvözi az Ybl Miklós által tervezett eredeti épületelemeket a mai kor legmodernebb építészeti vívmányaival. A terem előcsarnoka egy látszóbeton doboz, amelynek egyik oldala láthatóvá teszi a régi támfalat, a másik oldalfalat pedig kinagyított részletek borítják az 1493-ban megjelent Hartmann Schedel-féle Világkrónikából, amely a budai vár legelső hiteles ábrázolását tartalmazta. Az előcsarnok két végét egy-egy matt üvegű fényrudakkal megvilágított büfépult foglalja el. Az előcsarnok két türkizkékre festett ruhatárából nyílik a háromszintes mélygarázsba vezető átjáró.

A 900 nm-es Rendezvényterem falait feketére festett, apró ledlámpákat magába foglaló akusztikus faburkolat borítja.

 

rendezvenyterem
Rendezvényterem

Rendezvényterem hasznos terület: 900 m2
Rendezvényterem előtér hasznos terület: 880 m2 
Belmagasság: 6,38 m
Lelátók: 2,40 m hosszú és 14,15 m széles. 256 db szék (ebből van kettő a terem két végén – összesen 512 szék) terhelhetőség: 80 kg/fő
Díszletemelő: emelőlapja 2,8m x 3,79 m (ajtaja 2,65 m magas) hasznos teherbírás: 3000 kg
Teherliftek: méretük: 1,5x2,7 m, teherbírás: 2000 kg, 26 fő
Panoráma lift: 1,6 m átmérőjű, teherbírás: 900 kg, 12 fő
Tetőkonstrukció: 2,6 x 2,6 m raszter
Információs és vészhang: beépített hangszóról az előcsarnokban + mosdókban – 3 különböző csatorna + vészjelzés
Természetes fény: nincs
Internet: wifi alap esetben 800 user-re, de optimalizálható
Teremajtók mérete: 2 méter széles, 6 méter magas (dupla ajtó – külső nyíló, belső toló)

Öntőház udvar

A Neoreneszánsz kertből közelíthető meg az Öntőház udvar, melynek kortárs vendéglátó pavilonja szolgálja ki a látogatókat. Az Öntőház udvar és az ott található szabadtéri színpad alkalmas a fiatalabb korosztály elérésére, unplugged koncertek, szabadtéri rendezvények megszervezésére.

Rendezvényterem hasznos terület: 442,10 m2

Színpad: 40x120 cm magas színpad 105,78 m2

Ülőhely: 305 szék

Dunai terasz: 336 m2

Helyi zajrendelet: 22.00 óra, 45/50 decibel

Vetítőterem

A vetítőterem a Testőrpalota 2. emeletén található, az Öntőzház udvarról az épület hátsó bejárata felől egy szinttel feljebb eső 130 nm-es, 1 bejárattal rendelkező   terem.  A helyszín alkalmas sajtótájékoztatók, könyvbemutatók, kerekasztal beszélgetések, művészeti, irodalmi estek, filmklubok, tanfolyamok, továbbképzések, céges tréningek lebonyolítására.

Rendezvényterem hasznos területe: 130 m2

Rendezvényterem felszereltsége: projektor, vászon, és konferencia székek

Szárazárok

A Neoreneszánsz kert északi részébe ágyazott Szárazárok egy különleges szabadtéri színpadot rejt, amely lehetőséget ad kamara jellegű színházi előadások és unplugged zenei produkciók, illetve alternatív szabadtéri (zenés, táncos, színházi-, vagy akár báb-) előadások megrendezésére.

Ülőhely: 305 szék