V4 Ház

V4 ház

2017. július 1. és 2018. június 30. között Magyarország látja el a Visegrádi Csoport (V4) éves elnökségét. Közép-Európa legfontosabb regionális együttműködéseként a V4 nagyban hozzájárult régiónk sikeres euroatlanti integrációjához, napjainkban pedig meghatározó tényező az európai politikában, amely erősíti a négy ország közötti gazdasági, politikai és kulturális kapcsolatokat, egyben a térség globális láthatóságát.

A magyar V4 elnökség olyan komplex, számos kormányzati és nem kormányzati szereplőt érintő projekt, melynek sikeres, nagy láthatóságú és a társadalmat is megszólító végrehajtása Magyarország kiemelt érdeke. A Várkert Bazár a magyar elnökség sikeréhez kíván hozzájárulni azzal, hogy az elnökség időszakában V4 Házként helyszínt biztosít az elnökséghez kapcsolódó különböző tárgyalásoknak, konferenciáknak, és a társadalmat bevonó egyéb tudományos és kulturális rendezvényeknek.

A magyar elnökség egyik meghatározó prioritása a politikai együttműködés elmélyítésével párhuzamosan a Visegrádi Csoport értékeinek megjelenítése. E célkitűzés elérésének segítésére a Várkert Bazár magas presztízsű, a V4 elnökségre belső és külső látványelemeiben is figyelmet felhívni képes helyszínként messzemenőkig alkalmas.

A Várkert Bazár a V4 elnökség központi helyszínéül szolgáló V4 Házként – az ehhez szükséges, a V4 elnökség arculatán alapuló belső építészeti átalakításokat követően – már a magyar elnökség első felében több miniszteri szintű, és számos más vezetői és szakértői szintű V4 elnökségi rendezvénynek adott otthont. Ezen túlmenően, a V4 együttműködés társadalmi megismertetésének céljával összhangban a Várkert Bazár további elnökségi eseményeknek – szabadtéri rendezvény, koncertek, kerekasztal-beszélgetések – szolgált és a jövőben is szolgál helyszínül.

Látogasson el a Visegrádi Csoport magyar elnökségének honlapjára.