vezetes
Várkert
Séták

Idegenvezetés

Séta a Várkert Bazárban

A túra során megismerheti a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotásának, az Ybl Miklós által tervezett Várkert Bazárnak múltját és jelenét. Az idegenvezetés során az épület azon részei is bejárhatóak, amelyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatók!

Szakképzett idegenvezetőink magyar nyelven mutatják be a látogatóknak a Várkert Bazárt a Testőrpalotától a Neoreneszánsz kerten át a Déli palotákig. A vezetés a Várkert Bazár Turisztikai Információs Pontjától és Jegyirodájától (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 4.) indul, várható időtartama 60-90 perc. A jegyek egységáron 1500 Ft-ba kerülnek.

A főváros ékszerdoboza
A 2014-es évben Ybl Miklós születésének 200. évfordulójára a pompásan megújult Várkert Bazár épületegyüttes ismét régi fényében ragyog.

Sisi, Magyarország szerelmese
A világ legszebb uralkodónőjének vonzalma a magyarok iránt. A túra során megismerheti a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotásának, az Ybl Miklós által tervezett Várkert Bazárnak múltját és jelenét.

Ybl, az építészlegenda
A Várkert Bazár újjászületése eredeti pompájában méltó tisztelgés egyik legnagyobb építészünk, Ybl Miklós emléke előtt. 

"Észnek hódol az ércz"
„Észnek hódol az ércz”- hangzott Jungfer Gyula (1841-1908), a kovácsoltvas-művesség mesterének hitvallása.
A Várkert Bazár látogatói megismerkedhetnek a világkiállításokat megjárt művészi kovácsolás hazai óriásának munkáival és sikeres életével. 

Jegyeiket megvásárolhatják személyesen a Várkert Bazár Turisztikai Információs Pontjában és Jegyirodájában, jegypénztáraiban, vagy pedig online az alábbi oldalon.

Idegenvezetéseinken a maximum létszám 25 fő, így érdemes a jegyeket előre megvásárolni, amennyiben biztosítani szeretnék helyüket. Létszámtól függően természetesen az akkor érkező vendégeinket is fogadjuk.

Előzetes csoportos bejelentkezésre is van lehetőség magyar, angol, német, illetve francia nyelven, amit a következő elérhetőségen tehetnek meg:
E-mail: idegenvezetes@varkertbazar.hu
Tel.: (+36-1) 355-7049

Mikve túra

Tudta, hogy a Budai Várban található a város legrégibb rituális fürdője? Fedezzük fel együtt a régi zsidó utca rejtett kincseit! A túra során bejárjuk a nyugati pincerendszer zegzugos folyosóit, miközben a látogató megismerkedhet a középkori Buda első zsidónegyedének történetével.

A vezetés a Korona Cukrászdával átlósan szemben található Mikve vaskapuja elől (1014 Budapest, Palota út 1.) indul, várható időtartama 50-60 perc. A jegyek egységáron 2000 Ft-ba kerülnek.

A séta nem akadálymentesített, a lépcsők meredekek, kérjük, ezt vegye figyelembe jelentkezéskor.

Jegyeiket megvásárolhatják személyesen a Várkert Bazár Turisztikai Információs Pontjában és Jegyirodájában, jegypénztáraiban vagy pedig online az alábbi oldalon.

A helyszín befogadóképessége maximum 30 fő, így érdemes a jegyeket előre megvásárolni, amennyiben biztosítani szeretnék helyüket. Létszámtól függően természetesen az akkor érkező vendégeinket is fogadjuk.

Előzetes csoportos bejelentkezésre is van lehetőség magyar és angol nyelven, amennyiben a minimum létszám eléri az 5 főt. A jelentkezést a következő elérhetőségen tehetik meg:
E-mail: mikve@varkertbazar.hu
Tel.: (+36-1) 355-7049